Sogir

En sån där riktigt crappy day
För att köra lite snabb recap för dig som kanske inte vet vem jag är så tänker jag bara lite snabbt förklara vad jag gör om dagarna. 
 
Jag studerar spelgrafik, det betyder att jag spenderar mina dagar med att dricka kaffe, sitta stilla, bli blek och fet och frustrerad över problem som jag inte ens kan förklara på ett vettigt sätt. Jag gör 3D-modeller och skulpterar the fancy stuff in video games. Det låter ju säkert glamouröst och jättenördigt. Detta är alltså mitt liv, 9 till 5 varje vardag. 
 
IDAG however har varit en sån där dag som jag helst bara lägger bakom mig. Jag vill bara ta ett glas vin i min soffa och kräkas på att nästa vecka är sista veckan innan vi skall ha slutredovisning med vårat 9 veckors spel för, ptja, ett par studios, ni har säkert inte hört talas om dom, DICE, King, Avalance, ja några såna där små indiestudios som inte har speciellt höga standards.... (Om ni inte förstår ironin så är jag ledsen, men det var ironi. Jättmeycket ironi.). Jag har även hört att SGA kommer att vara närvarande, men detta kan vara ett rykte. SGA står för Swedish game awards, och detta är ju som du säkert förstår en fantastisk cocktail för nerverna. 
 


Till min poäng!
 
Vår grafiska stil har varit i blåsväder de senaste veckorna och våran fantastiska grupp med grafiker har fått ha en väldans massa saker på hold, men äntligen börjar flaskhalsen släppa och produktionen är äntligen i full jävla rullning nu i slutspurten. Men saker saknas, och vi behöver växter, vi behöver liv i scenen. Så jag gjorde det jag ska göra, och satte mig för att måla en textur för en buske. Jag sätter mig och målar samtidigt som jag so vanligt tittar på lite true crime serier på youtube, minding my business, och från ingenstans så krashar min dator. Den stänger av sig och startar om. Detta är ett återkommande problem, vilket jag kontaktat support om, men eftersom att just detta problemet är så omfattande för majoriteten av eleverna så är det någonting de bestämt att de tänker lösa när vi går på sommarlov. 
 
Så jag bestämde mig för att ta ett djupt andetag, inse att min process knappt var påbörjad med den här jävla busken och bara börja om från början. Tidigare har dessa problem bara uppståt när datorn är extremt överbelastad, men denna gången gjorde jag absolut ingenting för att provocera monstret. 
 
Upp på hästen igen, jag börjar måla min textur, denna gången utan att kolla på youtube, och BAM, samma sak händer igen. Och igen... Och igen!!! 
 
Så at this point har jag blivit jävligt trött på att behöva starta om min process med den här helvetes jävla fkn busken, så jag går ut och ringer till min sambo som stöttar mig lite emotionellt i min skitsituation. Kom ihåg, vi har fortfarande begränsat med tid för att få klart spelet. 
 
Jag går till slut in igen för att försöka en gång till, datorn startar och jag sätter mig och jobbar. Det börjar bli riktigt najs, även om jag hade kunnat hinna med 3 texturer till på den tiden det tagit att bara lösa min jävla dators problem, så hinner jag faktiskt göra en del på texturen, and i kinda liked it! Men sen, som ett brev på posten, BAM, EN FEMTE KRASH! Och sparade Sofie för säkerhets skull för att hon lär sig av sina tidigare misstag? Såklart hon inte gjorde... 


Så, nu har ni fått veta hur min dag har varit. Jag vill bara åka hem, dricka ett stooooort glas vin och spela ark.

Hur har er dag varit?