Sogir

Nördtjejer och drakmaskar
Jag nördar gärna in mig i projekt, och tittar på någon halvkas dokusåpa under tiden. Jag läste idag en flashbacktråd som handlade om nördtjejer, där en kille satt och beskrev sin frustration över att han minsann tröttnat på " tjejer som kollar på dokusåpor, dess mindre om dom kommenterar hur den ena deltagaren behandlade den andra osv". Istället uttryckte han "Jag gillar att nördiga tjejer som har tänkt till och som för den delen inte faller för vänners och samhällets påtryckningar utan vågar vara sig själva" och det låter ju intressant... och ytligt. Ju längre ner i tråden jag läser, desto mer intressant blir det. För att kunna kvalificeras som nördtjej™ så måste man tydligen pricka i vissa mycket viktiga punkter. 

  1. Man måste vara "genuin" nörd. Alltså, du får inte nörda in dig på en dokusåpa, det räknas inte. Det måste vara någonting som den sökande mannen anser viktigt och intressant. Typ Palme mordet eller krigshistoria. Men inte krigsbiografier, usch, sånt är för tjejer. Det skall vara krigsstratergierna som användes, annars är du ju inte insatt, dumma flicka. Eller eventuellt teorier om Illuminati.

  2.  Du får inte vara snygg. Eller jo det får du, men du får ABSOLUT inte ha gjort dig snygg med flit. Du måste vara omedveten om att du är snygg. Smink är ett big no-no. Använder du det så kategoriseras du genast som "krogluder" eller "bimbo" även om du kanske inte ens satt en fot innanför din lokala pub. Alla vet ju att IQ't försvinner när mascaran åker på. 

  3. Man får ABSOLUT INTE under NÅGRA omständigheter vara smartare än mannen som söker efter en nördtjej™. Du får bara vara smart på ett sätt som behagar honom, annars kommer du att kategoriseras som ovan. Är ni intresserade av att läsa hela tråden så kan ni göra det här , men räkna med att tappa några IQ-poäng. Ni har blivit varnade. Blev detta ett rörigt inlägg?

Så nu tänker kolla på någonting extremt blasé så som Jerry Springer show och måla naglarna. 
Min senaste skapelse, en arg liten drake men handmålade texturer och med ordet "ögongodis" i åtanke. För jag sminkar inte bara mig själv, jag piffar upp låtsasdrakar också.

 
Hem för bortglömda växter
Inatt så hände någonting som händer ganska ofta hemma hos oss. Ungefär klockan 02:35 fick jagt plötsligt enormt mycket energi och bestämde mig för att ställa mig och diska, eftersom att det var svalt i lägenheten till skillnad från hur det är på dagen, då det är ungefär 2 grader varmare än i helvetet. Jag sa till min kära sambo att jag är snäll mot framtida jag, som kommer att vakna i morgon till en fin och ren diskbänk. För tro mig när jag säger detta, så här fint är det aldrig på våran diskbänk... Förutom i bloggen. Jag får varje morgon slåss med arga tvättsvampar, kletiga disktrasor och gårdagens middagsporslin för att nå fram till kaffekokaren. 
 
Men någonting som slog mig när jag hade gjort rent var att helt plötsligt så kunde jag se saker igen, och i kanten av min ögonvrå såg jag en stackars timjan som skrek efter hjälp. Jag sprang genast till dess räddning, och såg ännu fler stackars växter som bönade om nåd. Jag tog fram dom och gjorde genast plats för dom på sjukhu... Jag menar diskbänken. Jag vattnar dom och plockar bort de stackars vissna kvistarna som inte överlevt, plåstrar om och vaccinerar och amputerar och... Hör från badrummet... Min sambo. 
 
"Kom och borsta tänderna nu, klockan är 3!" 

Jag stannar till och inser att jag är en fullvuxen människa med alldeles för mycket energi och... Fantasi. Jag går motvilligt och gör mig i ordning för sängen, tar lite extra tid på mig för att bli av med överskottet av spring i benen och pill i fingrarna. Jag lägger mig i sängen bredvid mig sambo som nästan har somnat... och börjar sjunga introlåten till a series of unfortunate events. Låter jag inte som en idealisk livspartner?
 
Det enda jag kan säga om den här historien är; framtida jag blev väldigt glad över vad dåtida jag gjort för mig. 

 
Konstiga vardagsbeteenden
De senaste veckorna har varit totalt kaos. Inte nödvändigtvis dåligt kaos! Men mycket har hänt. Jag sitter äntligen här hemma i min skeva datorstol (alltså skev som fan, vad har ens hänt?) i 30 grader och kan pusta ut. Jag har hunnit träffa min familj, varit på möhippa och bröllop och åkt siljan runt, varit i Falu gruva samt haft en vän över i nästan en vecka.
 
PUH, jag orkar inte ens beskriva allting. Istället tänkte jag babbla lite om konstiga hemmabeteenden.
 
Jag dricker kaffe... Alltså mycket kaffe. Litervis med kaffe. Jag självmedicinerar min ADHD med koffein istället för att få alla bieffekter av concerta, ritalin osv i all apoteksoändlighet. Jag dricker knappt alkohol, but lord knows i like me a little buzz from time to time. Men nej, kaffe är mitt elexir of choise. Jag har typ 20 olika sorters koppar för olika tillfällen eller statements, för att jag, som sagt, dyrkar kaffe. Så när jag väl har min kopp i handen, då följer den med överallt. Även in i duschen. 
 
Vad mer följer med in i duschen? Dr. Phil. Nej, inte den riktiga dr. Phil, då skulle nog min sambo bli lite fundersam. 
Jag tittar alltid alltid alltid på reality klipp på youtube i duschen och dricker kaffe. Det är hela anledningen till att jag ens rakar benen! För att få stanna kvar längre i badrummet för på Dr. Phil har någons ex stalkat henne, hon har en ny pojkvän och dom har bråkat och nu är en tredje person med barn, och en fjärde person sitter därför i rullstol. Annars hade jag fortfarande haft vinterpälsen kvar på benen. 
 
När jag är klar med allt detta så tar jag med mig telefonen, med Dr. Phil i full gång in i vardagsrummet med håret i en turban och sätter mig som ett lik på soffan och kollar klart på episoden... Och glömmer kaffekoppen. Varje. Gång. 
 
Detta är bara ETT exempel på konstiga hemmabeteenden jag har, och jag skulle kunna lista massvis med flera. Men jag tänker spara dom till ett annat inlägg. Istället tänker jag lägg upp min senaste skapelse, och inte skriva så mycket om den. 

Allt jag har att säga om den är: Demon moose is loose!